Tuesday, October 02, 2012

mis on maja sees


... kõigepealt kaunas film festivali üritused ja sellega seoses ka kaks fotonäitust. ciurlionise fotoalbumist pildid. hea kompositsiooniga ja toredad. teine oli about photography.  kohutavalt meeldis.


 edasi järgnes saalide viisi asju. neid oli egiptusest hiinani ning e.m.a. kuni 20.sajandani. kuna aega oli, siis ka vaatasin neid. teisi huvilisi ei kohanud. mõtlesin, et kuidas ja miks just konkretne asi jõuab sajandite tagant meieni. kaua uurisin üht duellirelvade komplekti. ei teadnudki, et sinna juurde kuulub nii palju vidinaid ja nende kõigi otstarve jäigi teadmata. aga ilus oli, hoolega prantsusmaal tehtud. huvitav, kas nende relvade läbi kaitsti oma au prantsusmaal või leedu kandis? kas mõlemad relvad olid ühepalju tabanud või oli üks teisest osavam? siis erutas mind veel üks filigraanne sulepea , venemaal valmistatud. tõeline iludus. aga üks kleit näiteks oli  meie ajani elanud  küll ainult seeläbi et hoidja on olnud hoolas. tore oli vaadata ka nahast toolipõjadele tekkinud ajamustreid.nii ma seal ennast siis lõbustasin.  

 edas tuli tubade viisi surnud leedulaste tehtud asju. surimaskidest vaipadeni, sekka laudu ja toole, seintel maalid. pikemalt vaatasin kolme autoporteed, kõik maalitud naiste poolt aastal 1943. hästi erinevad ja võis jälle pikemalt mõtiskleda. seekord oli selle maja sees naljakas. aasta tagasi seevastu oli ta täis superhead tekstiili. 

No comments:

Post a Comment